de Fotowandeling

Bent u onlangs begonnen met fotografie, of fotografeert u al langere tijd maar nog steeds op de automatische stand? Leer meer uit uw camera te halen tijdens een ongeveer drie uur durende fotowandeling.

Met een groep van minimaal twee en maximaal vijf personen gaan we op pad. Zo kan ik iedereen voldoende persoonlijk begeleiden en is er voor een ieder de mogelijkheid om vragen te stellen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO) en fotograferen op en met gevoel. Na een stukje uitleg is er tijd om zelf te fotograferen om zo de opgedane kennis direct toe te passen.

Een fotowandeling is mogelijk op meerdere locaties, elke locatie heeft zijn eigen karakter. De volgende gebieden zijn mogelijk:

 

  • St. Jansberg, prachtig bosrijk gebied met hoogteverschillen die zorgen voor een uniek karakter. Er zijn divers bosvijvers aanwezig uit de Romeinse tijd en een schitterend panoramazicht over Groesbeek. Starpunt: Eethuis de Diepen, Zwarteweg 60 Milsbeek.
  • Mookerheide, ook hier zijn hoogteverschillen aanwezig. Maar zoals de naam al doet vermoeden is hier veel heide aanwezig. Een open gebied met vergezichten waarbij we met geluk de Hooglanders tegenkomen. Startpunt: Restaurant het Zwaantje, Groesbeekseweg 106 Mook.
  • de Bruuk, een uniek moerasgebied nabij Groesbeek. Hier komt nog blauwgras voor en  ’s zomers de zeldzame vlindersoort Zilveren Maan. Tevens loopt de Leigraaf door het gebied heen met kans op een adembenemende verrassing… Startpunt: Parkeerplaats de Bruuk, Ashorst Groesbeek.
  • Hatertse Vennen, natuurlijk bekend vanwege de vele vennen. Water voegt bijna altijd iets bijzonders toe aan de foto. Er is variatie tussen bos en weidsere vennen. Startpunt: Restaurant St. Walrick, St. Walrickweg 5 Overasselt.

 

 

Na de wandeling wordt onder het genot van een kopje koffie/thee/frisdrank en appelgebak nagepraat en kunnen er nog vragen gesteld worden. Consumptie en appelgebak zijn bij fotowandeling in de Bruuk niet inbegrepen.

 

Voorwaarden

Om deel te nemen aan een fotowandeling is het van belang dat u over een camera waarop u diafragma, sluitertijd en ISO in kunt stellen en een redelijke conditie beschikt. Daarnaast zijn goede wandelschoenen aan te raden. Ook kleren die vuil mogen worden kan ik aanbevelen. Zo is het niet erg om voor een foto plat op de grond te gaan liggen. Vervoer van en naar de locatie dient u zelf te organiseren.

Respect voor de natuur staat altijd voorop! Hier zal ik tijdens de wandeling dan ook op toezien.

 

Kosten

De kosten voor een fotowandeling bedragen €60,- per persoon incl. een consumptie en appelgebak. Voor de Bruuk bedragen de kosten €50,- per persoon. Alle kosten zijn exclusief vervoer en materiaal.

Deze kosten zijn voor een wandeling van ongeveer drie uur met persoonlijke begeleiding, ruimte voor vragen en daadwerkelijk fotograferen. Het is niet uitgesloten dat we uiteindelijk langer op pad zijn…

 

Vragen en boeken

Voor vragen of boeken kunt u via het contactformulier een bericht sturen. Wilt u graag een langere wandeling, op een andere locatie of met meer personen ook dan kunt u een bericht sturen voor een offerte.

fotowandeling